Nega obraza v sezoni kurjave - VitaHemp

Nega obraza v sezoni kurjave

NEGA OBRAZA V SEZONI KURJAVE

Jaz pravim da je steklenička konopljinega olja multipraktik; pri meni služi za številne namene. Nalila sem ga tudi v majhno stekleničko na pipeto. Ker mi je sicer za moj tip kože, ki je mastna in hkrati pogosto dehidrirana, pretežko, ga raje uporabljam samo kot masko za obraz in tudi dekolte in ga potem s toplo vodo izperem. Deluje protivnetno in tudi proti-bakterijsko, učinkovito se bori proti nepravilnostim, kot so suhost in rdečina, kar pa je v dneh, ko se intenzivneje začenja kuriti, pogosto velika nevšečnost. Konopljino olje kožo ščiti pred oksidativnim stresom, nečistočami in krepi njeno lipidno plast. Kadar potrebujem nekoliko bolj globinsko “čistko”, si pred nanosom žlahtnih sestavin pripravim parno kopel obraza. Para lepo odpre pore in tako pripravi kožo, da kar najboljše sprejme hranljivosti sestavin. Tukaj potem tik pred nanosom maske sledi še en moj mini »trikec«: pripravim si prevretek kamiličnega konopljinega čaja, ki mi je do sem že služil kot parna kopel, zdaj pa ga, ko je že nekoliko ohlajen, uporabim še kot tonik. S pralno vatko za obraz si kožo še dodatno navlažim in osvežim obraz. Zeliščni izvlečki dodobra nevtralizirajo tudi kožno rdečico. Včasih potem samo na celoten obraz in vrat vmasiram samo olje. V času sezone kurjenja si ga zelo rada nanesem tudi na ustnice. Koža je po nanosu in izpiranju neverjetno mehka na otip in nahranjena. Pa me ta njen sijaj sploh ne moti, nasprotno, bolj kot mat mi je všeč »glowy« videz kože. Kot že omenjeno - olje velikodušno ponesem tudi po vratu navzdol in na roke, saj gre pri negi kože s konopljinim oljem za regeneracijo na celični ravni. Prvi pokazatelji staranja ne prizanašajo. S tem sicer res nisem obremenjena, ker mi je človek z leti še bolj pristen, saj gre vendarle za naraven proces dozorevanja. Jaz rečem, da dobi tisto žlahtno patino. Res pa je, da to ne pomeni, da se moramo zanemariti. Sama dam na nego kože, še posebej obraza, veliko pozornost, stremim k vitalnosti in hidraciji, saj starost kar na enkrat vendarle vpraša, kaj je počela mladost (nasmešek). No, tukaj sem res bolj dosledna pri vlaženju kože, torej navzven, ker pijem pa (to moram nujno spremeniti) tekom dneva zares premalo. Genetsko imam nekoliko zahtevnejšo kožo, ampak me to ne ovira, da bi se vdala ‘usodi’. Svojo kožo do zdaj že dodobra poznam. Dolga pot do sem, priznam, pa sem tako zelo hvaležna, da sem imela potrpljenje in si znala prisluhniti; tako sebi in potrebam svojega telesa. Moj tip kože, ki je sestavljen iz na prvi pogled popolnoma nasprotnih si karakteristik našega največjega organa, zdaj pa že kar lepo obvladam. Seum ali maščoba, ki jo koža proizvaja, ohranja kožo zdravo, skrbi pa tudi za večni sijaj, ki ga imam, moram reči, veliko raje, kot mat finiš. Naj se sliši še tako čudno, tudi kljub navidezni mastnosti je koža lahko pod povrhnjico suha in dehidrirana, zato ustvarja dodatne količine sebuma, da se ne bi pretirano izsuševala.

Kadar potrebujem nekoliko bolj globinsko nego, sploh v dneh pred menstruacijo, si pripravim glineno masko za obraz.

  

Ker glina v osnovi povrhnjico kože nekoliko izsuši, sama za svoj tip kože naredim takole: v zmes gline, ki sem ji za doseganje ustrezne gostote dodala malo vode, dodam par kapljic konopljinega olja. Še preden s čopičem nanesem masko, si obraz in vrat zmasiram s samim oljem konoplje. Tako v pogon poženem kri; za boljšo cirkulacijo. ‘Poslikavo’ na obrazu pustim delovati približno 15 minut.

Medtem, ko čakam, si navadno privoščim skodelico kave, kamor mi prav tako rada “uide” kapljica tega taistega olja. Meni je to super kombinacija. Sama se nekako držim načela, da na svojo kožo v večji meri nanašam stvari, ki jih lahko tudi zaužijem, saj je nenazadnje koža naš največji organ in ima v resnici več funkcij, kot si sploh znamo zamisliti.

Lepota prihaja od znotraj.

Si to, kar ješ. Kar vnašaš, se odraža na ‘površju’ in seveda, tudi obratno: če skrbimo za svojo zunanjost, se kar boljše počutimo. Imejmo se radi na vseh nivojih.

Iskreno, Martina

Nazaj na spletni dnevnik

Napišite komentar

Upoštevajte, da morajo biti komentarji pred objavo odobreni.