Rdeča pesa in njena moč

Rdeča pesa in njena moč

Vsi vemo, da je rdeča pesa zelo zdrava.

Že babica je govorila, da boš imela dobro kri in zdravo srce. A nekako nam vsem ta njen zemeljski okus ni všeč. Ne glede na to kako se pripravi.

Tukaj vstopi pa njena različica v prahu, ki je sicer zelo močne žametno rdeče barve, ampak brez intenzivnega okusa. Je tudi odlična rešitev za vse, ki nimate vrtov, da bi jo posadili in se z njeno vzgojo ter tudi kasnejšo pripravo enostavno nimate časa ukvarjat (pa tudi če si kdaj jo lupil/a, veš da ima tako močno barvo da so prsti še nekaj časa rdeči). Je vrhunska alternativa za vse, ki se zavedate njenega pomena za zdravo in vitalno telo.

Prah rdeče peseRdeča pesa v prahu

 

Poleg tega, da je odlična za naše telo je tudi priročna in prilagodljiva rešitev.

Uporabiš jo lahko pri peki, za omake, v smootijih skupaj s konopljinimi neoluščenimi konopljinimi semeni, v jogurtu, v ovsenih kosmičih in seveda v bowlah. Dobiš jo v 70g pakiranju in pri enem obroku porabiš le eno žličko, ki je le nekje 2-5 gramov.

Ampak kaj vse pa dobiš in kaj vse dobrega zate in tvoje telo se nahaja v rdeči pesi?

  • Nitrati zaradi katerih bo tvoj krvni tlak kot iz učbenika in srce močnejše. Ampak ok...Vsebuje nitrate? Ja. Raziskave so pokazale, da je pesa eno redkih živil, ki vsebuje večje količine...in veš kaj je še bolje? V PRAHU rdeče pese so še bolj skoncentrirani.
  • Vsebuje biotin, ki deluje v našem telesu protivnetno in nam v teh časih hitrega tempa in modernega stila življenja (veliko procesirane hrane, stresa..) pomaga ohranjati zdrav nivo, recva temu vnetnosti v telesu.
  • Je prava bomba antioksidantov. Dejansko ene posebne skupine betalaine. A veš tista njena značilna močna rdeča barva? Ti betalaini imajo tako lepoto in pamet, ki najprej obarvanjo naše jedi žametno rdeče in varujejo naše telo pred oksidativnim stresom. Ravno tako pa tudi pomaga pri naravnemu detoxu telesa. Zato ga imajo ledvice in jetra izjemno rade.
  • Izjemno bogata je z vitamini in minerali. Skoraj toliko, da bi ji lahko rekli, da je kar en tak multivitamin. Tako je izjemno dober vir: folne kisline (rdeča pesa je poleg špargljev rekorderka po vsebnosti), magnezija, železa, vitamina C (le-ta naravna prisotnost v rdeči pesi poveča tudi absorbcijo železa v telesu) in kalija

Rdeča pesa v naši vsakdanji prehrani pomaga telesu:

ohraniti prožnost ožilja, pospešuje rast in obnavljanje celic in tkiv, iz telesa odvajati vodo in zaradi prisotnosti antioksidantov razstrupljati.

Upamo, da smo ti v tem kratkem sestavku uspeli približati rdečo peso in njeno različico v prahu. Resnično popolnoma priročna oblika za vse, ki si želite vnesti več zdravja v svoj vsakdan.

Pa na zdravje!

Rdeča pesa v jutranjem smoothiu

Nazaj na spletni dnevnik

Napišite komentar

Upoštevajte, da morajo biti komentarji pred objavo odobreni.