. . . Za nagrado po vadbi pa p a l a č i n k e

iz konopljine moke in proteinov z lešnikovo kremo in sadjem

Sestavine:
Sicer vedno delam bolj po občutku in potrebi (sploh s čokolado :p), pa jih bom skušala nekako logično spraviti v merice.
Priprava je res enostavna, okus pa božanski :), torej; potrebuješ:

✓ Skodelico VitaHemp bio konopljine moke in bio konopljinih proteinov (vsega skupaj cca 150 g),
✓ ½ skodelice ovsenega napitka,
✓ ½ skodelice mineralne vode,
✓ 2 žlici Vitahemp bio konopljinega olja,
✓ ščepec soli,
✓ čajno žličko vinskega kamna,
✓ ½ čajne žličke cimeta in vanilije,
✓ kakav v prahu.

Za okrasitev (cherry on top):
✓ Lešnikov/čokoladni namaz,
✓ banana,
✓ mandljevi lističi,
✓ maline,
✓ javorjev sirup.

V posodi sem najprej zmešala moko in proteine ter dodala še ostale suhe sestavine, nato sem postopoma dodajala še mokre sestavine - olje, mineralno vodo in ovseni napitek. S pomočjo mešanja z metlico sem dobila tekočo, homogeno zmes.
Začnem s peko, zajamem maso in jo vlijem na ponev; maso je dobro pustiti stati vsaj 5 minut. Mini debelo palačinko obrnem z obračalko ter pustim še 3 minute peči na drugi strani. Pripravljeno!

Sledi najboljši del:
Vaflje, ki so po izgledu bolj ponesrečene puhaste palačinke, potem še poljubno obogatim. Še kar vroče namažem z lešnikovo čokoladno kremo, ki se ob prvem stiku žlice s palačinko lepo stopi in kar steče. Na vrh sem dodala na kolobarje narezane banane in posula mandljeve lističe, ki z lastnostjo hrustanja dodajo še poseben čar. Zelo zelo ljube so mi tudi maline, tokrat jih nisem imela. Obožujem slano-sladki kontrast, rada dodam tudi sol; najraje kar cela zrna morske soli. Tudi sama masa je bolj grenko-slana, zato z nadevom lahko pričaraš božansko harmonijo okusov.

Če se sprašuješ, kako se spravim v pogon za ‘muving’, sem s tabo pravkar delila skrivnostni nasvet. Tako gre mnogo lažje, sploh ne odlašaj! ;)

Iskreno, M a r t i n a