Konopljini piškoti z okusom limete

Ko svoje najljubše piškote oblečeš v limetin okus in obuješ v konopljine čevlje, nastanejo piškoti s svežim okusom limete. Recept je kot nalašč za ljubitelje citrusov.

Uporabljam ekološko pridelano VitaHemp Bio konopljino moko in ostale sestavine kot so lokalna jajčka iz proste reje, bio limeto , tudi navadna bo vredu, le dobro jo operite v vodi, ki ste ji dodali sodo bikarbono. Uporabljate lahko kristalni sladkor, kokosov sladkor, rjavi sladkor, karkoli vam je bližje.

Sestavine:
✓ 100 g kristalnega sladkorja
✓ 200 g bele moke
✓ 40 g Bio konopljine moke VitaHemp
✓ 80 g masla
✓ 1 jajce
✓ Limetina lupinica
✓ 3 JŽ limetinega soka
✓ Pecilni prašek

Priprava:
Sladkor in lupinico bio limete dobro vmešamo skupaj. Sladkor dobi okus po sveži, dišeči limeti. Dodamo zmehčano maslo, ki se je sončilo na kuhinjskem pultu, jajce iz proste reje – seveda lahko dodate jajca, ki jih imate doma. Vsi nimamo kokoši pred vrati. Z mešalnikom previdno mešamo, da dobimo penasto maso. Dodamo preostale sestavine in zgnetemo testo, ki naj dooolgo počiva. Ponavadi ga pustim kar čez noč. Lahko pa ga obdelujete po dveh urah počitka. Testo oblikujemo v majhne kroglice, jih na eni strani namočimo v limetin sok in položimo na pekač. Pečemo na 180 C, 20 min. Svetujem vam, da spremljate peko in ko piškotki dobijo tisto lepo zlato barvo, so pečeni.

Že iz otroških dni vonj pečenih piškotov ogreje srce in dom. In vsako leto me nostalgija povabi v kuhinjo in k peki piškotov. Zadnje čase ustvarjam s konopljo. Naravnost obožujem jo, ker vsebuje ogromno vlaknin in pečenim piškotom da tisti oreščkast okus, ki te naravnost zasvoji.

Za vas zapisala Daja Šetinc

Foto: Hana Vrhovšek